Apaļš kā pūpols

Sākot ar septembri ĀBVS 10. -12.klašu skolēni piedalās projektā : “Apaļš kā pūpols “, kuru organizē biedrība O FONDS (http://ofonds.lv). 
Šajā projektā piedalās arī Saulkrastu un Ādažu vidusskolas. O FONDS darbības mērķis ir sniegt atbalstu Latvijas iedzīvotājiem, kurus ir skārusi onkoloģiskā saslimšana. Tāpat šī fonda mērķis ir izglītot sabiedrību, tai skaitā jauniešus, par vēža profilaksi. 
Projekts ilgst no 2019.gada septembra līdz 2019.maijam. Katrā mēnesī jauniešiem ir dota aktuālā tēma, kas ir saistīta ar onkoloģisko saslimšanu cēloņiem, kā arī konkrēts veids, kā šī tēma ir jāpasniedz un jāaktualizē.
Novembra mēneša uzdevums bija : 12 ieteikumi, kā samazināt riskus saslimšanai ar vēzi. Šī mēneša ietvaros tika izveidota izstāde gan skolā, gan Ādažu Kultūras centrā. Tāpat bija iespēja apmeklēt lekciju : “Vai vēzi var izārstēt ?”
http://ofonds.lv/novembris-vezis-seminari-vai-vezi-var-izarstet/

Janvāra uzdevums bija : “Ķīmija sadzīvē” uzsvaru liekot uz nagu kopšanas līdzekļiem un paradumiem. Šī uzdevuma ietvaros jaunieši izveidoja dienasgrāmatas formāta ieskatu par doto tēmu. Tapa video . saite uz video : https://failiem.lv/u/c96sb6cj