Sajūtu upe ĀBVS parkā

Šovasar tika dažādota Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (ĀBVS) parka daļa, kurā uzturas skolas visjaunākie audzēkņi – bērnudārza bērni, un tika izveidota Sajūtu upe. Upes sākums atrodas pie nojumes, kur uzstādīta tilpne, lai savāktu lietus ūdeni, kas tālāk pa kaskādēm veido nelielus simboliskus ūdenskritumus. Ir uzstādīta spice, kas veic 2 funkcijas: pirmkārt, bērniem ir iespēja spēlēties ar ūdeni, un, otrkārt, laistīt turpat blakus esošo dārziņu un puķu dobes.
Sajūtu ,,upē” (ar reljefu) ir uzstādīta koka laiva, kurā var atrasties vairāki bērni vienlaicīgi airējot, stūrējot, komunicējot. Pār upi ir izveidots tiltiņš, kur bērniem trenēt līdzsvaru, un pašā upē atrodas trīs sajūtu salas no jūrmalas atvestajiem akmeņiem.
Sajūtu upes veidošanā iesaistījās skolotāji Harijs Zemītis, Jānis Zvejnieks un Raimonds Štulbergs, skolas saimnieki Martiņš Mende, Zaza Muškudiani, Kazimirs Platacis un dārzniece Indra Zemīte.
Domājam, ka jaunizveidotā Sajūtu upe ir unikāls paraugs bērnu rotaļu laukumiem, jo reti vai pat nemaz bērnu rotaļu laukumos tiek izstādīti elementi, kuros ir iespēja darboties ar ūdeni.
Projekts “Sajūtu upe ĀBVS parkā” tika īstenots Ādažu novada atbalsta konkursa iedzīvotāju iniciatīvām „Sabiedrība ar dvēseli” 2018.gada ietvaros.

Projekta vadītāja,
Sarma Novicāne – Lazdāne