"Ieraudzīt neredzamo". Skolēnu radošie darbi

Skolēnu radītie mākslas darbi, foto un dzejoļi attālināto mākslas dienu ietvaros

Skolēnu komentāri par radošajiem darbiem:

Aurēlija Kauce:Es domāju, ka zvaigznes un planētas arī ir dzīvas būtnes, viņas skatās viena uz otru un sarunājas. Planētas dzimst un mirst, ir lielas, mazas, karstas un aukstas. Zvaigznes dzīvo galaktiku ģimenēs.  Kad skatījos uz milzīgo pilnmēnesi, kas bija prims dažâm dienām, es iedomājos, kāds tas izskatītos, ja būtu franču mākslinieks. Vińš ir ar vasaras raibumiem, ūsâm,  sārtiem vaidziñiem in protams sarkanu bereti. 

Sanija Banga:
Šis ir darbs, kas reprezentē mūsdienas:  ir pesimisti un optimisti.

Elizabete Branta:
Paul Cézanne - "Mme Cézanne”

Annija Bistere:
Pievienoju bildi ar savu gleznu, manuprāt, to katrs aplūkojot saprot savādāk, taču, lai tā arī paliek, es gribu, lai katrs redz to, ko pats grib redzēt. Ja es došu savu interpretāciju par šo gleznu, tad man nebūs interesanti, jo es gribu dzirdēt apkārtējo versijas par šo darbu. Mans apraksts ir mana dzeja "Purest escape", tā mazliet ļaut paskatīties uz šo gleznu no cita skata punkta, kā gandrīz patieso sapņa piepildījumu. Tas ir mazliet haotisks un traks, gluži kā mana personība. Tas nu paliek, skatītāja un lasītāja ziņā, ko paņemt sev līdz no šīs gleznas un dzejas.

Elīza Āķīte:
Manā darbā esmu apkopojusi sevis rakstītu dzejoli, savu pirmo dziesmu (ar dzejoļa vārdiem) un gleznu, kurā vizuāli attēloju dzejolī aprakstīto. "Ieraudzīt neredzamo" šoreiz man nozīmēja radīt jaunu pasauli savās domās un parādīt to citiem.